NIVRE register hersteldeskundigen letselschade

0

Op voordracht van het Branchebestuur Personenschade komt er een nieuw NIVRE-register voor professionals die zich bezig houden met herstel gerelateerde dienstverlening in de letselschade. Ingeschreven professionals krijgen de titel NIVRE Register-Deskundige (rd).

De eerste groep van professionals die dit najaar in het nieuwe register worden ingeschreven zijn de herstelcoaches. Zij hebben sinds 2015 een eigen opleiding. De ingeschreven register deskundigen vallen onder het tuchtrecht van het NIVRE en moeten een PE-programma volgen.

Kaf van het koren

Volgens NIVRE-voorzitter George Oostrom is het van belang dat betrokken partijen in de letselschade een duidelijk beeld krijgen van de kwaliteit van de ingeschakelde hersteldeskundige. Nu is dat beeld er volgens hem niet of nauwelijks. “Iedereen kan zich deskundige noemen, zonder dat dit getoetst is. Door inschakeling van een NIVRE Register-Deskundige is geborgd dat de deskundige voldoet aan de kwaliteitseisen die de branche personenschade daaraan gesteld heeft.”

Opleidingseisen

Als het gaat om opleidingseisen zal ook in dit nieuwe register sprake zijn van een onderbouwopleiding en een bovenbouwopleiding. Aan de exacte invulling daarvan wordt nog gewerkt door het Branchebestuur Personenschade. Zeker is al wel dat de onderdelen Wft-basis, ethiek en fraude zullen terugkomen in de onderbouwopleiding.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.