Nieuwe eigenaar Conservatrix

0

De rechtbank Amsterdam heeft DNB toestemming gegeven om de aandelen van levensverzekeraar Conservatrix over te dragen aan Trier Holding. De nieuwe eigenaar is een Nederlandse onderneming van de Amerikaanse investeerder Eli Global.

DNB had om de overdracht van aandelen verzocht omdat Conservatrix volgens haar onvoldoende in staat was om te kunnen voldoen aan de toekomstige verplichtingen ten opzichte van de polishouders. Het is voor het eerst dat de toezichthouder gebruik maakt van het instrument van gedwongen overdracht.

Ruime solvabiliteit

Trier Holding heeft de aandelen Conservatrix overgenomen, inclusief een kapitaalversterking van circa 88 miljoen euro. Hierdoor bedraagt de solvabiliteit van Conservatrix nu ruim 135% en blijven de bestaande rechten van polishouders behouden. De nieuwe eigenaar zal in de komende tien jaar geen dividend ontvangen.

Nieuwe directie

Als gevolg van de overname heeft de huidige directie van Conservatrix, algemeen directeur René Collé en directielid Christian van Kooten, haar functie neergelegd. De nieuwe directie bestaat uit algemeen directeur Erwin van der Wal en financieel directeur Dick Stoop. De nieuwe Raad van Commissarissen bestaat uit voorzitter Reinier Hinse, Frank Kusse en George Luecke.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.