Nieuw Register Gevolmachtigd Agent met GA-opleiding

0

Als alternatief voor de verdwenen Wft-volmachtmodule komt er een nieuwe opleiding voor de gevolmachtigd agent en een Register Gevolmachtigd Agent (RGA). NVGA heeft hiertoe het initiatief genomen in samenwerking met Nibe SVV en Stichting Assurantie Registratie (SAR).

Vanaf morgen kunnen alle GA-diplomahouders die werkzaam zijn in de volmachtbranche – dus zowel gevolmachtigden als medewerkers van verzekeraars – zich aansluiten bij de erkenningsregeling Register Gevolmachtigd Agent van de SAR. Voor dagelijks leidinggevenden van NVGA-kantoren is inschrijving in het personenregister verplicht. Gekoppeld aan de inschrijving in het Register zullen alle deelnemers jaarlijks een PE programma moeten volgen. Dit PE programma zal begin 2018 van start gaan.

Overgangsregeling oude GA-diploma

Voor houders van het oude GA-diploma geldt tot 1 juli 2018 een overgangsregeling. Zij kunnen zich op basis van dit diploma aanmelden voor het RGA. Degenen die het nieuwe diploma behalen, kunnen zich vanaf dat moment inschrijven in het register.

GA-opleiding

De nieuwe GA -opleiding start in oktober 2017 als een 3-daagse klassikale opleiding. Op een later moment komen ook een avondopleiding en een E-learning variant beschikbaar. Centraal in de opleiding staat hoe een hedendaags volmachtbedrijf wordt geleid, rekening houdend met alle processen en de diverse betrokken partijen in en buiten de keten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.