Kerstpakketten schenken aan je personeel: zo werkt dit belastingtechnisch

0

Het is alweer bijna november, dus de tijd van de kerstpakketten komt er weer aan.

Het is altijd belangrijk om deze kerst pakketten zo vroeg mogelijk te bestellen, omdat je snel te maken hebt met enorme druktes. Dan kan het zijn dat je pakket niet op tijd binnen is.

Vaak is de aanschaf van kerstpakketten niet goedkoop en het kan een behoorlijke hap uit het budget nemen. Vaak vragen bedrijven zich dan ook af of er geen interessante belastingregel is waar zij gebruik van kunnen maken. Omdat het bij de aanschaf van dure kerstpakketten vaak om veel geld gaat en je dit goed aan wilt pakken, daarom leggen we je even uit hoe dit belastingtechnisch in zijn werk gaat.

Gebruik maken van werkkosten

Wanneer je kerstpakketten gaat uitdelen op het werk kan het financieel de moeite waard zijn om te kijken of je deze pakketten onder de WKR kunt laten vallen. De WKR is een speciaal forfaitair bedrag. Het staat voor werkkosten regeling en is van toepassing op basis van de totale loonsom van je onderneming.

Dit betekent dat er dus een maximaal bedrag kleeft aan jouw WKR. Het kan dan ook een heel goed idee zijn om de kerstpakketten onder de WKR te laten vallen. Deze vorm van gratificatie valt namelijk gewoon onder de loonsom.

Kom niet boven het maximale bedrag!

Het is echter belangrijk dat je niet over het maximale bedrag heen gaat, want dan zul je over dat overschot 80% belasting betalen. Dat is een zeer groot aandeel en daar wil je zo ver mogelijk van weg blijven. Bereken voor de aanschaf dus goed wat jouw maximale bedrag is en zorg er vervolgens voor dat je kerstpakketten aanschaft die hierin kunnen vallen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je op veilige afstand blijft van die 80% belasting.

Blijf je onder die 80%? Dan betaal je over de kosten die jij met de kerstpakketten maakt, geen belasting en dit kan op die prijzen enorm schelen! Daarom is gebruik maken van de WKR een zeer interessante optie! Zo kun jij de kerstpakketten doorzetten zonder er al te veel geld op te verliezen!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.