ING Saldoverdeler maakt potjes van zakelijke rekening

0

ING heeft vandaag de ING Saldoverdeler geïntroduceerd voor haar zakelijke klanten. Zij kunnen in Mijn ING Zakelijk en in de Mobiel Bankieren App meerdere ‘digitale potjes’ aanmaken voorzien van eigen naam, icoon en doelbedrag.

De Saldoverdeler geeft zakelijke klanten de mogelijkheid om gemakkelijk financieel overzicht te krijgen en buffers op te bouwen voor bijvoorbeeld het betalen van de btw-aangifte of onverwachte tegenvallers.

Tijdsbesparing en overzicht

Veel zzp’ers en mkb-ondernemers houden vaak maar één bankrekening aan, zonder extra buffers. Met de ING Saldoverdeler kunnen ondernemers daarin makkelijker een financieel overzicht creëren. Daarnaast kunnen zij op elk gewenst moment en in één oogopslag zien waar hun financiële ruimte ligt.

Volgens ING sluit dit aan bij de behoefte van ondernemers aan tijdsbesparing en overzicht in hun financiën, zodat zij zich zoveel mogelijk kunnen richten op de kernactiviteiten van hun bedrijf.

Klantfeedback

De ING Saldoverdeler is volgens het agile principe ontwikkeld: stapsgewijs vernieuwen in samenwerking met klanten. Uit klantfeedback kwam naar voren dat zakelijke klanten de mogelijkheid willen hebben om zelf buffers aan te maken voor toekomstige uitgaven.

Na een succesvolle pilot kunnen nu alle zakelijke klanten gebruik maken van deze functionaliteit. Ondernemers geven aan dat zij door gebruik te maken van de Saldoverdeler minder geneigd zijn het geld ergens anders voor te gaan gebruiken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.