IAK biedt werkgever verkeersslot smartphone

0

Per 1 augustus kunnen werkgevers via IAK Verzekeringen de SafeDrivePod verkrijgen. Dit is een ‘veiligheidsslot’ voor de mobiele telefoon. De zender detecteert of de gebruiker sneller dan 10 km per uur (auto) of 7 km per uur (fiets) rijdt en zet dan de smartphone automatisch op slot.

SafeDrivePod gebruikt een zender ter grootte van een muntstuk, die in het dashboard wordt gelegd. Nadat het slot automatisch in werking is getreden zijn alleen handsfree bellen en navigatie-apps nog mogelijk. Zodra de gebruiker het telefoonslot probeert te omzeilen, registreert het systeem dat en gaat er een waarschuwing per e-mail naar de gebruiker en naar de eigenaar van het voertuig of werkgever. Naast de SafeDrivePod biedt IAK werkgevers ook een bijpassend preventie programma.

Schadeverloop wagenpark

Mickel de Jong, manager mobiliteit bij IAK: “Klanten merken dat het schadeverloop van hun wagenpark toeneemt en er steeds meer ongelukken zijn waarvan het vermoeden is dat dit te maken heeft met het gebruiken van het mobieltje.” IAK kiest voor een samenwerking met SafeDrivePod en niet voor het ontwikkelen van een eigen toepassing – zoals sommige verzekeraars doen – vanwege de bewezen kwaliteit en omdat het partner is van Veilig Verkeer Nederland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.