Hypotrust alleen nog hypotheeklabel

0

Conneqt is met ingang van 12 december op de particuliere markt de label-onafhankelijk distributiemanager van de merken Hypotrust en IQWOON. De nieuwe organisatie is ontstaan vanuit de behoefte om de dienstverlening scherper te onderscheiden van het hypotheeklabel Hypotrust.

Conneqt is samen met De Hypotheker, Quion en DMPM onderdeel van Blauwtrust Groep. Verkoop van de hypotheek-labels onder Conneqt vindt uitsluitend plaats via het professioneel en onafhankelijk intermediair. Michel van den Akker is de directeur van de nieuwe organisatie.

Nieuw merk geeft duidelijkheid

De dienstverlening van Conneqt Mortgage Distribution werd tot voor kort uitgevoerd door de organisatie van Hypotrust. Als regiepartij biedt Hypotrust institutionele investeerders al sinds 1993 een ‘Plug-and-Play model’ waarmee zij rechtstreeks kunnen investeren in Nederlandse woninghypotheken. Door de jaren heen is Hypotrust echter voor steeds meer verschillende geldverstrekkers tegelijk gaan werken en werden meerdere productlijnen en hypotheek-labels ontwikkeld.

Momenteel heeft Hypotrust vijf actieve productlijnen onder eigen label (100.000 actieve klanten en een hypotheekportefeuille van 17 miljard euro). Hypotrust als hypotheeklabel blijft gewoon bestaan. Tevens is in 2016 het label IQWOON geïntroduceerd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.