Het hypotheekadvies na wijziging huwelijksvermogensrecht

0

Met ingang van 2018 vinden er wijzigingen plaats in het huwelijksgoederenrecht. Deze kunnen ook gevolgen hebben voor het hypotheekadvies. Daarom behandelt de Hypotheek Business Club dit thema in haar aankomende webinar op dinsdag 13 juni.

Het uitgangspunt bij een huwelijk zonder huwelijkse voorwaarden blijft nog steeds de huwelijksgoederengemeenschap. Maar deze huwelijksgoederengemeenschap is wel beperkter dan nu het geval is.

De belangrijkste wijziging is dat de bezittingen en schulden die de echtgenoten vóór het huwelijk hadden, privé blijven. Wat echtgenoten tijdens het huwelijk verwerven of voor het huwelijk gezamenlijk al hadden, wordt wel gemeenschappelijk en moet bij het einde van het huwelijk worden gedeeld. Mensen die na 2017 huwen zónder huwelijkse voorwaarden zijn dan niet getrouwd in een algehele gemeenschap van goederen maar in een beperkte gemeenschap van goederen.

Gevolgen voor hypotheekadvies

Deze wijziging van het huwelijksgoederenrecht heeft tal van implicaties. Niet onbelangrijk: de wijzigingen kunnen ook gevolgen hebben voor het hypotheekadvies. Dat is met name het geval waar fiscaliteit en huwelijksvermogensrecht samenkomen.

Ruben Stam (foto), Fiscalist bij Nationale-Nederlanden Bank, legt deze materie uit aan de hand van voorbeelden. Dit gratis webinar van de Hypotheek Business Club wordt uitgezonden op dinsdag 13 juni om 12.00 uur. Inschrijven voor deze HBC Break kan hier.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.