Eerste compensaties renteswaps uitgekeerd

0

Deze week ontvangen de eerste deelnemers die zijn aangesloten bij Stichting Renteswapschadeclaim compensatie van de Deutsche Bank. De uitbetalingen voor de geleden schade voortkomend uit renteswaps zijn de eerste in het kader van het Uniform Herstelkader Rentederivaten (UHK).

Het UHK beoogt bezitters van renteswaps volgens vaststaande kaders te compenseren voor geleden schade bij renteswaps. Op 19 december 2016 is dit definitieve Herstelkader gepubliceerd. ABN Amro Bank en Rabobank hebben volgens Stichting Renteswapschadeclaim toegezegd nog dit kwartaal te starten met het doen van compensatievoorstellen. ING Bank start pas vanaf het vierde kwartaal. Stichting Renteswapschadeclaim controleert voor alle deelnemers de schadevoorstellen van de banken op juistheid en werkt daartoe samen met een extern schade-expertisebureau.

Stichting Renteswapschadeclaim

Stichting Renteswapschadeclaim komt op voor een groot deel van gedupeerde MKB-ers met een renteswapcontract bij Rabobank, ING Bank, ABN Amro, Volksbank (voorheen SNS) en Deutsche Bank. De stichting voert een collectieve procedure tegen de Rabobank in hoger beroep. De advocaten van de stichting voeren daarnaast tal van individuele rechtszaken voor ondernemers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.