Coolfield legt Europese gegevensbescherming uit op RTL7

0

Het Nijmeegs-Eindhovense adviesbedrijf Coolfield komt zondag 3 september 2017 om 09.55 uur met een item over gegevensbescherming in de uitzending van Ondernemend Nederland. Dit is het businessprogramma van RTL7 waarin ondernemers vertellen over de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied.

Twee medewerkers van Coolfield vertellen in Ondernemend Nederland hoe ondernemers en overheid er met behulp van een assessment en het inrichten van een gedegen privacy management systeem voor kunnen zorgen dat ze per 25 mei 2018 voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De consument krijgt middels de AVG de controle over het gebruik en de toepassingen van zijn persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft aangekondigd vanaf die datum te gaan handhaven met torenhoge boetes als dwangmiddel. Voor ondernemers en overheid is het belangrijk hun zaken op tijd op orde te hebben. Dit vereist behoorlijke inspanning omdat informatiebeleid en informatiemanagement aangepast zullen moeten worden om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Coolfield

De opnames voor het programma hebben plaatsgevonden op 3 augustus. Coolfield levert diensten en software om de risico’s te beheersen rondom informatieverwerking, privacy, continuïteit en cybercriminaliteit. Het bedrijf helpt ondernemers te voldoen aan de hieraan gelieerde eisen vanuit wet- en regelgeving en normen tot aan certificering.

Coolfield is eind vorig jaar opgericht uit het Nijmeegse bedrijf Coolbi.nl en Stonefield uit Eindhoven om gezamenlijk hun jarenlange kennis en ervaringen op het gebied van informatiemanagement en informatiebeveiliging aan te bieden in een alsmaar groeiende markt van digitalisering en dataopslag. Het bedrijf is gevestigd op het Universitair Bedrijven Centrum Nijmegen en op bedrijvencentrum de Hurk in Eindhoven.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.