Congres over invoering AVG

0

Dukers & Baelemans organiseert, in samenwerking met PrivacyCompass, op 30 november het ‘Nationaal privacy congres voor financials’ in Postillion Amersfoort in Putten.

Volgens de organisatoren helpt het congres financiële dienstverleners zich tijdig voor te bereiden op de nieuwe privacywetgeving die op 25 mei 2018 in werking gaat. “De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) wordt op deze datum vervangen door nieuwe Europese privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wetgeving heeft ook voor de financiële dienstverlening grote gevolgen. Zo wijzigen de verplichtingen rondom het verzamelen, verwerken en vernietigen van persoonsgegevens. Ook krijgen organisaties onder meer te maken met de verruiming van de bestuurlijke aansprakelijkheid”, aldus Dukers & Baelemans.

Privacywetgeving

De organisatoren zeggen de bezoekers van het congres in één dag op de hoogte te brengen van de nieuwe privacywetgeving. “Op het programma staan onder meer presentaties van toonaangevende sprekers op het gebied van privacywetgeving. Daarnaast ontvangen de congresbezoekers in een aantal workshops praktische handvatten voor de implementatie van de AVG. Zo worden onder andere datalekken, de privacyscan en het Privacy Impact Assessment (PIA) en de (verplichte) Functionaris Gegevensbeschermer besproken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.