Computer heeft nooit het laatste woord

0

De computer heeft nooit het laatste woord, zegt Frank Soede. Hij is sinds 1 januari de nieuwe directeur van BLG Wonen. “Automatisering is nodig om de kosten laag te krijgen en te houden. Tegelijkertijd creëren we er ruimte mee voor aanvragen die niet automatisch verwerkt kunnen worden.”

BLG kan inmiddels 80 tot 90 procent van de hypotheekaanvragen min of meer geautomatiseerd behandelen. Soede: “Maar zegt de computer nee, dan houdt het niet op. De computer heeft nooit het laatste woord. Het gekke is: om dat mensenwerk te kunnen blijven doen, moet je automatiseren. Maar hoe het proces ook is ingericht, het blijft belangrijk om aanvragen zo zorgvuldig mogelijk in te dienen en te toetsen. Hoe meer we dat proces optimaliseren, hoe meer we winnen.”

Vandaag besteld, morgen in huis

Ook in 2018 zal BLG het aanvraagproces voor hypotheken verder vereenvoudigen, zegt Soede in zijn blik op 2018. Vorig jaar moderniseerde de hypotheekverstrekker al de werkgeversverklaring en werd het aantal benodigde documenten gereduceerd. Dit jaar zal het aanvraagproces opnieuw onder een vergrootglas liggen. Soede: “Klanten rekenen op een steeds snellere en betere dienstverlening. Vandaag besteld, morgen in huis. Ik zie het als onze uitdaging om die verwachting ook in het hypotheekproces waar te maken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.