CCS koppelt aan Claimsengine EMS

0

Als gevolg van een samenwerking tussen CCS en EMS kunnen klanten van CCS met Level-7 software worden gekoppeld aan de geautomatiseerde schadeafhandeling door de EMS Claimsengine.

De EMS Claimsengine handelt online volledig geautomatiseerd schadeclaims af op basis van STP. Afhankelijk van wat de adviseur of verzekeraar wil, kan hij zijn klant de claim volledig zelf laten afhandelen, of ervoor kiezen dit door een medewerker te laten doen, terwijl deze de klant aan de telefoon heeft.

De EMS Claimsengine bevat en controleert de polisvoorwaarden, de dekking, de polislimieten en het eigen risico van praktisch alle Nederlandse verzekeraars. Daarnaast vindt er een fraudecheck plaats en wordt de schadeoorzaak in relatie tot het schadebeeld gecontroleerd. Ook de hoogte van de schade wordt automatisch vastgesteld.

Door de inzet van de EMS Claimsengine kan het merendeel van de schades zonder noodzakelijke tussenkomst van mensen worden afgehandeld, en hebben medewerkers meer tijd over voor complexe schades of schades die door het systeem als ‘bijzonder’ worden aangemerkt.

De EMS Claimsengine bevat verder een schadehoogteboek voor opstal en een online schadedatabase voor inboedel. Daarnaast wordt het gedrag van de schademelder gemonitord en is een constante weging van de schade.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.