Callas geeft inkomensgarantie bij AOV

0

De nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die Callas vandaag introduceert, garandeert bij arbeidsongeschiktheid een aanvulling tot een vooraf gekozen inkomen. De Inkomensgarantie heeft een looptijd van 5 tot 30 jaar en dekt maximaal 90% van het inkomen tot 80.000 euro bruto per jaar.

De Callas Inkomensgarantie vult de WIA-uitkering tijdens iedere vorm van arbeidsongeschiktheid aan tot dit gewenste bedrag. “Het enige dat een verzekeringsnemer hoeft te doen is het gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid en de gewenste looptijd opgeven. Zo weet de verzekeringsnemer zeker dat hij of zij altijd voldoende inkomen ontvangt om prettig van te kunnen blijven leven. De premie is ook nog eens aftrekbaar”, aldus Callas in een toelichting.

Risico huizenbezitters

Callas hoopt dat adviseurs dit soort beschermende producten onder de aandacht brengen bij hun hypotheekklanten. Iets dat volgens de financieel dienstverlener in veel gevallen nog onvoldoende gebeurt. “Dat terwijl dit uiterst belangrijk is. Maar 81% van de hypotheekbezitters heeft een overlijdensrisicoverzekering en slechts 12% een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit betekent dat een groot deel van de huizenbezitters in Nederland een serieus financieel risico loopt in het geval dat ze arbeidsongeschikt raken. Het wordt hoog tijd dat hierin nu echt verandering gaat komen”, aldus Callas-directeur Arie Koops.

Rekenvoorbeeld

Jeroen Bos, 32 jaar, is schilder en zijn huidige inkomen inclusief vakantiegeld is 3.500 euro bruto per maand. Jeroen heeft met zijn financieel adviseur bepaald dat hij in geval van langdurige ziekte 2.800 euro nodig heeft om op een fijne manier door te kunnen leven. Die 2.800 euro is 80% van zijn huidige inkomen. Als Jeroen langdurig ziek wordt, ontvangt hij na 2 jaar een uitkering uit de WIA. De Callas Inkomensgarantie vult deze uitkering aan tot de afgesproken garantie van 2.800 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.