Bankactiviteiten Allianz naar Brand New Day

0

Brand New Day (BND) neemt Allianz Nederland Asset Management (ANAM) over. DNB verleende het bedrijf hiervoor vandaag een volwaardige bankvergunning. Nederlands jongste bank legt de focus volledig op het online aanbieden van pensioenproducten voor particulieren en bedrijven.

Brand New Day is vanaf vandaag dus een bank. De 40.000 klanten van ANAM worden omgezet naar BND. Door de overname stijgt het toevertrouwde vermogen van BND met 500 miljoen euro naar 2,2 miljard euro. Het aantal klanten neemt toe naar ruim 200.000.

Slimme technologie en robo-advice

Kalo Bagijn, directeur en oprichter BND: “Het bewustzijn dat je zelf moet zorgen dat je later een goed pensioen hebt, neemt door de terugtrekkende overheid en snelle vergrijzing enorm toe. Door slimme technologie en robo-advice willen wij consumenten helpen om hun totale pensioenopbouw in eigen hand te nemen.”

Voor oprichters Bagijn en Thierry Schaap is het de tweede keer dat ze een bankvergunning krijgen. Hun eerste vergunning kregen ze met BinckBank in 2003.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.