Award Innovatie: Callas, Centraal Beheer, Hypotrust of Munt

0

De categorie Innovatie van de Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt bleek voor de markt een lastige te zijn. Er werd hier door de businesspartners vooral aangegeven dat zij weinig tot geen echte innovatieve ontwikkelingen hebben waargenomen. Het wachten is op een echte gamechanger.

In de categorie Innovatie zijn de Callas TOP verzekering en Centraal Beheer Woonverzekering genomineerd voor een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt in de productgroep meest innovatieve verzekeringsoplossing. In de productgroep meest innovatieve hypotheekproduct zijn de Hypotrust Elan Hypotheek en de Munt Hypotheek door hun businesspartners genomineerd voor een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt.

De Gouden Lotus Awards, een initiatief van het vakblad InFinance en de Hypotheek Business Club, worden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Er zijn zes Award-categorieën: Hypotheekverstrekker, Franchiseketen, Kredietverlener, Serviceprovider, Woonverzekeraar en Innovatie.

Branche mist een echte gamechanger

De categorie Innovatie bleek voor de markt een lastige te zijn. Er werd hier door de businesspartners vooral aangegeven dat zij weinig tot geen echte innovatieve ontwikkelingen hebben waargenomen.

Opmerkingen als: ‘Zolang partijen principieel tegen vernieuwen zijn om de klant écht zelf te laten kiezen, gaan we dat hogere doel niet snel behalen. Ik vind dat een zorgpunt voor de branche’; ‘Veel oude wijn in nieuwe marketinguitingen, maar geen echte vernieuwingen die de consument helpen’; ‘Er mag wel meer en sneller geïnnoveerd worden’; Echte innovatie moet nog komen’; ‘Ik zie te vaak dat digitalisering alleen maar gaat over kostenreductie en dus minder mensen en dus minder persoonlijk contact. Kwalijke ontwikkeling die leidt tot uniforme eenheidsworst’ en ‘Ik ben het niet zo eens met de heilige graal van digitalisering. Is alleen maar nuttig indien dit gepaard gaat met een persoonlijke klantvriendelijke benadering.’

Dit jaar minder innovatie awards

Dit marktsentiment heeft er ook toe geleid dat er dit jaar twee Gouden Lotus Awards minder uitgereikt kunnen worden. In de categorieën meest innovatieve dienstverlening aan het intermediair en meest innovatieve dienstverlening aan de consument, konden geen overtuigende winnaars aangewezen worden.

Uitreiking tijdens HypoVak

De uitreiking van de awards voor best presterende intermediaire businesspartners en het meest innovatieve product op het gebied van wonen, vindt plaats op dinsdag 30 mei op het podium van HypoVak in NBC Nieuwegein.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.