ASR slokt Generali Nederland volledig op

1

Voor 143 miljoen euro neemt ASR branchegenoot Generali Nederland over. De polissen van Generali worden omgelabeld naar de verschillende ASR labels. Het kantoor van Generali in Diemen gaat volgend jaar dicht. Verlies van arbeidsplaatsen wordt niet uitgesloten.

De volledige integratie van de activiteiten van Generali Nederland in ASR zal in stappen plaatsvinden en naar verwachting uiterlijk in 2020 afgerond worden. Na meer dan 145 jaar op Nederlandse bodem actief te zijn geweest, zal het beeldmerk van Generali dan uit het Nederlandse straatbeeld verdwenen zijn. Zodra dat mogelijk is, worden de verzekeringspolissen van Generali Nederland ondergebracht bij de ASR-labels.

Intermediaire kanaal

De verzekeraar met Italiaanse wortels bedient met circa 350 medewerkers de markt met een breed assortiment schade- en levensverzekeringen. Het realiseerde in 2016 een omzet van 379 miljoen euro, waarvan 275 miljoen in schadeverzekeringen en 104 miljoen in levensverzekeringen. ASR verstevigt met de overname haar positie in het intermediaire distributiekanaal.

Extra kapitaalspositie

ASR zal een extra kapitaalspositie doen in Generali Nederland. Daarmee komt de totale kapitaalverplichting – inclusief de overnamesom – naar verwachting uit op circa 200 miljoen euro. De ondernemingsraden van beide ondernemingen hebben een positief advies uitgebracht over de overname. De transactie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Consument & Markt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.