Annette Mosman van Generali naar APG

0

Annette Mosman, CEO Generali, treedt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 aan als Chief Finance and Risk Officer bij pensioenuitvoerder APG. Voor de definitieve overstap wil zij eerst het overnametraject en het voorbereiden van de integratie met verzekeraar a.s.r. afronden.

Adriaan Frijters, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Generali Nederland: “Wij zijn overeengekomen dat Annette de komende tijd aan het roer blijft staan van Generali Nederland. Zij heeft in deze fase een cruciale rol te vervullen voor klanten en medewerkers in de begeleiding van het overnametraject en het neerzetten van een succesvolle basis voor de verdere integratie met a.s.r.” Mosman rondt daarmee een periode van ruim acht jaar af bij Generali Nederland, waar zij sinds 2009 achtereenvolgend werkzaam was als CFRO en CEO.

APG

Bij APG volgt Mosman Angelien Kemna op, die vanaf 2014 CFRO van APG Group was. De aanstelling is al goedgekeurd door de toezichthouder. De raad van bestuur van APG Groep wordt wordt na de start van Annette Mosman gevormd door Gerard van Olphen (Voorzitter), Annette Mosman (Chief Finance and Risk Officer), Ronald Wuijster (waarnemend Voorzitter Asset Management) en Wim Henk Steenpoorte (Voorzitter Fondsenbedrijf).

 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.