Alternatieve financiering zakelijk vastgoed werkt

1

Anderhalf jaar na de start heeft Mogelijk Vastgoedfinancieringen meer dan 20 miljoen euro aan hypotheken voor en door ondernemers tot stand gebracht. Het bedrijf verbindt ondernemers die zakelijk vastgoed willen financieren via een hypothecaire lening aan investeerders.

Door het hele land zijn inmiddels meer dan 165 objecten op deze wijze gefinancierd, elk tussen de 100.000 en 500.000 euro. Dit is uitsluitend zakelijk onroerend goed, zoals bedrijfs- en beleggingspanden (ook box 3), kantoorruimtes, winkels, recreatie en horeca. Een financiering voor een privéwoning valt niet af te sluiten bij Mogelijk.

Volgens Mogelijk reageren banken nog steeds terughoudend als een MKB’er aanklopt voor een zakelijke hypotheek onder een half miljoen euro. Daarom verwacht het bedrijf nog behoorlijk te kunnen groeien in dit segment.

De alternatieve financiering

Vermogende investeerders verstrekken één op één zakelijke hypothecaire leningen. Hiervoor betalen ondernemers een rentevergoeding tussen de 4,95% en 6,5%. Ook moet de geldlener mee tekenen in privé. De rentevastperiode bedraagt 5 jaar en de aflossing geschiedt lineair over een periode van 20 jaar naar 50% van de koopsom. Tussentijds aflossen kan ook. De investeerders ontvangen een rentepercentage van 4,5 tot 6% én het recht van eerste hypotheek. Investeerders kunnen tussentijds hun lening overdragen (cederen) als ze hun investering weer liquide willen maken. Ook loopt de investeerder geen risico (kosten factoring 0,5% per maand) als de ondernemer de maandelijkse rente en aflossing niet tijdig overmaakt. Het risico op een lagere opbrengst dan de uitstaande schuld bij een eventuele executieverkoop wordt niet afgedekt. Mogelijk brengt bij het tot stand komen van de geldlening eenmalig 2% bemiddelingsfee in rekening over het financieringsbedrag.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

  • Cortez Ian

    De financiën werden snel ontvangen. Ze blijven altijd in contact met u tijdens het proces. Ze reageren ook snel als u vragen hebt. Bovendien is er geen boete voor vervroegde aflossing. Ik raad dit bedrijf aan als je een snelle noodfinanciering nodig hebt; stuur een e-mail naar jamescarlconsults@hotmail.com