Aantrekkende levenmarkt NN

0

NN Bank heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 1,1 miljard euro aan nieuwe hypotheekproductie binnengehaald. In totaal zag NN Bank in deze periode de hypotheekportefeuille in Nederland met 0,3 miljard euro groeien tot 13,1 miljard euro.

Het operationeel resultaat van NN Group stijgt in het eerste kwartaal met 33,3% tot 406 miljoen euro. De nettowinst neemt met 61% toe tot €435 miljoen. De combined ratio van het Schadebedrijf neemt wel licht af tot 99,8%. NN Group heeft een zeer stevige solvabiliteit II-ratio van 238%. Inclusief de Delta Lloyd-aankoop zal dit percentage op ongeveer 180% uitkomen.

Nederland positief

Alle segmenten hebben bijdragen aan de stijging van het bedrijfsresultaat van NN Group. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016 werden in Europa 29,4% meer levenproducten verkocht. Vooral Nederland droeg hier positief aan bij. In het eerste kwartaal van 2017 groeide ook de Europese verkoop van beschermingsproducten met 49% fors. Polen en Roemenië gelden hier als grootste afzetmarkten.

Dankzij een partnerschap tussen NN Investment Partners, AZL en NN Life passeerde NN Life’s Premiepensioeninstelling (PPI) de grens van 1 miljard euro aan beheerd vermogen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.