Zorgeloos Vastgoed laat woonketen één digitale taal spreken

0

Zorgeloos Vastgoed is een afsprakenstelsel dat de gehele woonketen naadloos met elkaar laat samenwerken.

Als de makelaar, notaris, financieel adviseur, bank, overheid, consument, softwareleverancier en Kadaster één gemeenschappelijke ‘taal’ spreken volgens dit afsprakenstelsel, ontstaat er een digitale keten waarin vanaf de eerste bezichtiging tot inschrijving Kadaster de gegevensuitwisseling gestroomlijnd en zoveel mogelijk geautomatiseerd is. Dit zorgt voor een efficiënter en transparanter proces waarbij alle partijen op elk moment precies weten wat er speelt. Het minimaliseert de kans op fouten en versnelt het proces van kopen en verkopen van vastgoed.

“Ons doel is een woningaankoop zonder slapeloze nachten”

Van makelaar tot adviseur, van bank tot notaris: bij elke partij moet de consument die een woning wil kopen een hele berg informatie aanleveren, vaak ook nog dezelfde documenten. Dat beeld is straks geschiedenis. Stichting Zorgeloos Vastgoed dat hiervoor zorgt is in 2019 opgestart door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), het Kadaster, het Hypotheken Data Netwerk (HDN) en de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).

Meer inzicht en overzicht

Samen werken deze partijen aan een snelle en veilige informatie-uitwisseling tussen alle partijen, zodat er meer inzicht en overzicht ontstaat in het koopproces. Klant- en objectgegevens die aan het begin van de vastgoedketen worden ingevoerd, zijn straks tot aan het einde van die keten voor alle partijen digitaal beschikbaar. Zo heeft de hypotheekadviseur direct bij de start van het eerste adviesgesprek een compleet beeld van de nieuwe klant én de woning waarvoor de hypotheek wordt aangevraagd. De consument heeft de regie en bepaalt wat er gedeeld mag worden.

Klik hier en lees gratis het hele artikel over Zorgeloos Vastgoed in de nieuwe e-InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.