Hoe duurzaam en gezond woon jij?

0

Die vraag stelt Nationale-Nederlanden in haar nieuwe publiekscampagne ‘Kom maar op met dat betere wonen’. Door duurzaam wonen én gezond wonen als één te zien, creëer je het betere wonen, vertelt Sitske Mauritsz, directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij Nationale-Nederlanden Bank.

In 2021 vroeg Nationale-Nederlanden aandacht voor de luchtkwaliteit in huis. Uit onderzoek van TNO bleek dat het binnenklimaat bij 1 op de 7 Nederlandse woningen niet aan de WHO-adviesnorm voor een gezond binnen-klimaat voldoet. Dat zijn een kleine half miljoen huizen. Nationale-Nederlanden lanceerde het platform Gezond Wonen. Daarop onder andere een check om de kwaliteit van het klimaat in huis in kaart te brengen en tips om dit te verbeteren. De check, die in samenwerking met TNO werd ontwikkeld, was na vier maanden al door ruim 36.000 Nederlanders ingevuld. In de nieuwe campagne roept Nationale-Nederlanden opnieuw op om het binnenklimaat mee te nemen in een adviesgesprek over verduurzamen of verbouwen.

Verduurzamen

Sitske Mauritsz: “Bij NN Bank hebben we niet alleen aandacht voor de verduurzaming van de woon- en leefomgeving, maar ook voor een gezonde woonomgeving. Die twee dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en moet je voor een beter wooncomfort combineren. Ga je isoleren, denk dan ook aan ventileren. Verduurzaam je met dubbel glas, denk dan ook aan het plaatsen van ventilatieroosters. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het in de praktijk niet. Door hierop te wijzen geef je de klant de mogelijkheden voor een gezonder leven.”

Lees hier het hele interview met Sitske Mauritsz in de nieuwe e-InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.