Summerschool 2021 voor de hypotheekadviseur

0

Deze zomer opent VCN in samenwerking met Hypotheek Business Club wederom de digitale deuren van de HBC en VCN Summerschool voor hypotheekadviseurs. In een zestal webinars wordt steeds een actueel onderwerp, op zeer praktische wijze behandeld. Volgt u minimaal vier webinars, dan kunt u hiervoor drie SEH PE (B)-punten (in aanvraag) krijgen.

De HBC en VCN Summerschool webinars worden gedurende de zomerperiode uitgezonden en starten steeds om 12.00 uur. Ze duren ongeveer 45 minuten. Per onderwerp heeft u de keuze uit twee data om deel te nemen. Aan u de keuze!

Het thema van de Summerschool 2021 is: Wie helpt….

 1. Wie helpt de koper? (29 juli & 24 augustus);
 2. Wie helpt de belegger? (3 & 19 augustus);
 3. Wie helpt de ondernemer? (5 & 31 augstus);
 4. Wie helpt bij de energietransitie? (10 & 26 augustus);
 5. Wie helpt als de hypotheek niet meer past? (12 augustus & 7 september)
 6. Wie helpt de senior? (17 augustus & 2 september)

De webinars worden gepresenteerd door:

 • Harrie-Jan van Nunen MFP (directeur VCN HypotheekService);
 • Roel Wonders (Hypotheek- en Verhuurspecialist);
 • Pieter van Drunen (Business Partner Kredieten);
 • Richard van Eck (Relatiemanager);
 • Erwin Voskuilen (Relatiemanager);
 • Aran van Wordragen (Business Partner Inkomen).

Kosten deelname

De kosten bedragen slechts 60 euro voor zes webinars. Voor VIP-leden van Hypotheek Business Club en de aangesloten kantoren van VCN is inschrijven gratis! Beide groepen worden hierover persoonlijk persoonlijk geïnformeerd per mail.

PE-punten

Volgt u minimaal vier webinars, dan kunt u hiervoor drie SEH PE (B)-punten krijgen. Geef bij uw aanmelding op of u hiervan gebruik wilt maken. Voor de registratie van de SEH PE-punten geldt voor alle deelnemers een vaste toeslag van 60 euro.

1. Wie helpt de koper?
In dit webinar komen diverse onderdelen van het hypotheekproces aan bod. Harrie-Jan van Nunen gaat in op starters en doorstromers. Op welke manieren kun je een inkomen bepalen en hoe optimaliseer je het inkomen? Ook vertelt hij over de mogelijkheden met maatwerk. Omdat de drukte op de de huizenmarkt nog aanhoudt, focust Harrie-Jan ook op het kopen zonder voorbehoud en boven de vraagprijs. En wanneer is het interessant om bewust te kiezen voor een aflossingsvrij deel in box 3?

Natuurlijk mag een passend verzekeringspakket niet ontbreken in dit proces. Richard van Eck neemt u mee in de verzekeringstechnische wijzigingen die afgelopen periode zijn doorgevoerd. Waardoor een passend pakket nog belangrijker is geworden. Uw rol als adviseur is essentieel. Waaruit bestaat een goed verzekeringspakket en hoe kunt u het verschil maken voor uw klanten?

2. Wie helpt de belegger?
Weet u welk type vastgoedbelegger er tegenover u aan tafel zit? Verhuurspecialist Roel Wonders legt de verschillen uit, tussen beginnende beleggers en ervaren beleggers. Na het volgen van dit webinar herkent u het type klant en de mogelijkheden van een verhuurhypotheek.

3. Wie helpt de ondernemer?
Werknemers zijn het belangrijkste kapitaal van ondernemers. Hier moet je zuinig op zijn. Verzuim kun je verzekeren. Aran van Wordragen legt tijdens dit webinar de verschillen uit tussen een conventionele en de VCN MKB Verzuim Ontzorgverzekering. Voor wie is een ontzorgverzekering weggelegd? Aan het einde van dit webinar kunt u een goede afweging maken voor uw klanten.

4. Wie helpt bij de energietransitie
Energiebesparende voorzieningen aanbrengen in je woning en meefinancieren in je hypotheek, is één ding. Maar het verzekeren hiervan is minstens zo belangrijk en hier onlosmakelijk aan verbonden. Consumenten staan niet snel stil bij schade aan bijvoorbeeld zonnepanelen. Een reguliere dekking staat over het algemeen gelijk aan die van een woonhuisverzekering, maar is beperkt. Erwin Voskuilen vertelt u waar u op moet letten en de oplossingen die VCN kan bieden.

5. Wie helpt als de hypotheek niet meer past?
Hoe kun je mensen helpen wanneer er op hypothecair vlak geen oplossingen zijn? Pieter van Drunen vertelt je alles over de mogelijkheden met het afsluiten van een krediet. Na dit webinar weet je meer over de nieuwe gedragscode, de mogelijkheden van financieren naast of in plaats van een hypotheek en heb je de kennis om te adviseren voor het afdekken van een kredietrisico.

6. Wie helpt de senior?
​​​​​​​​​​​​​​Ruim de helft van alle woningbezitters is ouder dan 57 jaar. In dit webinar behandelt Harrie-Jan van Nunen MFP de specifieke onderwerpen die passen bij deze doelgroep, zoals de seniorenverhuisregeling, einde hypotheekrenteaftrek binnen 10 jaar en de tijdelijk inkomensarme periode. Ook laat hij zien welke verzilveroplossingen er zijn en welke het beste is voor jouw klant!

Aanmelden HBC en VCN Summerschool 2021

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.