Samenwerking Merius en Raadhuys bij beoordeling zakelijke inkomens

0

Merius Hypotheken beoordeelt vanaf vandaag zelf geen zakelijke inkomens meer. In plaats daarvan stelt Raadhuys Tax Legal Accounting een zakelijke inkomensverklaring op die Merius één-op-één overneemt bij de beoordeling van de hypotheekaanvraag.

Het beoordelen van het zakelijk inkomen is vaak een complexe procedure, stelt Merius Hypotheken. De samenwerking met Raadhuys moet zorgen voor een helder acceptatieproces en scherpe doorlooptijden. “Merius Hypotheken sluit met het verplicht stellen van de inkomensverklaring voor zelfstandig ondernemers aan bij de huidige marktontwikkelingen. Steeds meer geldverstrekkers gaan over op deze werkwijze,” aldus Bas Aartsen van Raadhuys.

Raadhuys stelt vanaf heden een zakelijke inkomensverklaring op die Merius Hypotheken één-op-één overneemt bij de beoordeling van de hypotheekaanvraag. “Dit creëert uniformiteit in de aanvragen wat leidt tot sneller uitsluitsel bij een zakelijk inkomen”, aldus Stephan de Graaf, Manager Customer Service van Merius Hypotheken. “Wij zetten in op geautomatiseerde toepassingen en samenwerkingen met derden die de efficiëntie in het aanvraagproces en de dienstverlening verbeteren. De samenwerking met Raadhuys geeft ons de mogelijkheid om een betere ervaring aan ondernemers te bieden en om het intermediair meer ruimte voor advies te geven.”

Door het zakelijk inkomen door Raadhuys te laten vaststellen, kan de adviseur volgens de initiatiefnemers gerichter adviseren met de inkomensgegevens. Het voordeel voor de ondernemer zelf is dat hij of zij eerder duidelijkheid heeft over het inkomen en zekerheid over de gewenste hypotheek.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.