Rabobank speelt in op energiecrisis met inzicht-tool

0

Rabobank heeft een tool laten ontwikkelen die klanten inzicht geeft in hun energieverbruik. Dankzij een verbinding met de slimme meter geeft Energie Inzicht niet alleen aan wat een huishouden verbruikt, maar ook waar het aan verbruikt wordt.

Energie Inzicht is een functionaliteit binnen de Rabo App en staat, als hiervoor toestemming is gegeven, in verbinding met de slimme meter. Het geeft inzicht in het huidige verbruik van de gebruiker, maar biedt ook tips, opgesteld in samenwerking met Milieu Centraal, om te besparen.

De eerste vijftienduizend klanten kunnen Energie Inzicht vanaf vandaag gebruiken. Het streven is om de functionaliteit in het begin van volgend jaar voor alle particulieren klanten beschikbaar te maken.

Directeur Wonen Rabobank, Huib de Mulder: ”Door de onstuimige energiemarkt hebben meer mensen behoefte aan inzicht in hun eigen energieverbruik. Aanhoudende verhogingen in de energieprijzen zorgen voor onrust. Energie Inzicht kan daarbij helpen.”

Onafhankelijk

Het inzicht is onafhankelijk van de energieleverancier en laat niet alleen zien hoeveel energie een huishouden verbruikt, maar ook waaraan het verbruikt wordt. Rabobank heeft Energie Inzicht ontwikkeld samen met Net2Grid. Net2Grid zorgt voor de koppeling met het netwerk van de netbeheerders en levert de technologie om de meterstanden te vertalen naar gecategoriseerde energie-inzichten.

Het gebruik van de functionaliteit is geheel vrijblijvend. Klanten kunnen zich hier aanmelden. Om Energie Inzicht te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om aanvullende informatie aan te leveren, zoals informatie over de woning. Met deze gegevens worden de meterstanden van een woonadres opgehaald en worden de meterstanden vertaald naar verbruikscategorieën.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.