Quion behoudt hoge service-ratings

0

Fitch Ratings heeft de 1-/1-rating voor zowel primary als special servicing van hypotheekservicer Quion Groep voor de vierde keer op rij geprolongeerd. Fitch Ratings merkt op dat Quion blijft groeien in portefeuille en processen ondanks de dalende hypothekenmarkt.

De rating voor primary servicing (RPS) kent waardering toe voor de wijze waarop de mid- en backoffice activiteiten voor de hypotheekportefeuille worden uitgevoerd. Special servicing (RSS) staat voor het voorkomen en beperken van betalingsachterstanden en daarmee het tot een minimum beperken van financiële verliezen.

Fitch Ratings benoemt in haar evaluatie nadrukkelijk de release van een nieuw bijzonder beheersysteem en voortdurende technologische verbeteringen. Het Quion Servicing Platform (QSP) wordt continu verbeterd om klantreizen en andere hypotheekprocessen optimaal te ondersteunen. Het hele bedrijf kent dan ook een hoge mate van automatisering. De onderhoudssystemen van Quion zijn goed geïntegreerd, ondersteunen de operationele efficiëntie en bieden een sterke mate van controle over de onderhoudsactiviteiten.

Sinds de vorige evaluatie heeft Quion tevens de Risk & Compliance in twee teams gescheiden. Een wijziging die in lijn is met Fitch’s definitie van best practices.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.