Prijsstijging koopwoningen vlakt af

0

Bestaande koopwoningen waren in november 4,9% duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de stijging 7,8%. Het is de laagste prijsstijging jaar op jaar in ruim zes jaar, becijferden het CBS en het Kadaster.

Ten opzichte van oktober is de prijsindex bestaande koopwoningen in november met 1,0% gedaald. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend, tot augustus 2022. Sindsdien is de prijsindex vier maanden op rij gedaald.

Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in november bijna 95% hoger. De gemiddelde transactieprijs van een woning was in november 423.124 euro.

Minder transacties

Het Kadaster maakte bekend dat het in november 15.146 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 6% minder dan een jaar eerder. In de eerste elf maanden van 2022 zijn 171.767 woningen verkocht, ruim 16% minder dan in dezelfde periode van 2021.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.