Pensioenfondsen steken 1,7 miljard in hypotheken van Munt

0

De pensioenfondsen ABP, bpfBOUW en SPW investeren in totaal 1,735 miljard euro in Nederlandse hypotheken van Munt Hypotheken. De drie pensioenfondsen zijn via hun pensioenuitvoerder APG toegetreden tot het platform van DMFCO, de asset manager achter Munt.

Door deze transactie zal het belegde vermogen in Nederlandse hypotheken van de drie pensioenfondsen stijgen naar respectievelijk 4 miljard euro (ABP), 2 miljard euro (bpfBOUW) en 1 miljard euro (SPW). Met de toetreding van de drie pensioenfondsen investeren negen van de tien grootste pensioenfondsen in Nederland via DMFCO in woninghypotheken.

“Onze pensioenfondsklanten willen meer investeren in Nederland en de woningmarkt leent zich daar uitstekend voor”, aldus Kay Mennens, senior portfoliomanager bij APG. “Voor onze klanten blijven hypotheken toegevoegde waarde bieden in de beleggingsportefeuille. Het mes snijdt aan twee kanten: het is een solide belegging in de Nederlandse woningmarkt met een stabiel rendement en tegelijkertijd zijn Nederlandse huizenbezitters daardoor verzekerd van een goede hypotheek met eerlijke voorwaarden.”

Rogier van der Hijden, algemeen directeur van DMFCO: “Niet alleen hebben we via APG een zeer vooraanstaande partij als lange termijn partner, we zien er ook naar uit om de ervaringen van APG en haar pensioenfondsklanten op het gebied van ESG te gebruiken om ons hypotheekbedrijf verder door te ontwikkelen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.