‘Overname FlexFront breekt Nederlandse markt open’

0

Met de overname van FlexFront Groep wil de wereldwijd actieve servicer Link Asset Services (LAS) de Nederlandse markt van hypothecaire administraties openbreken. De dagelijkse leiding van FlexFront komt in handen van Dylan Dresens, de voormalig directeur strategie bij de Nationale Hypotheek Garantie. 

FlexFront Groep bestaat uit service provider FlexFront en mid-office servicer Nationaal Hypotheek Loket (NHL). Vanaf nu ondersteunt Link het volledige acceptatieproces in de Nederlandse hypotheekmarkt.

Link wil de Nederlandse markt van hypothecaire administraties openbreken door de overname. Deze markt is tot nu toe voornamelijk in handen van twee spelers: marktleider Stater (ABN Amro) en Quion (Blauwtrust Groep).

“Een nieuwe speler van wereldformaat betekent uiteraard meer concurrentie voor Stater en Quion”, aldus Antoinette Kalkman (foto), directeur en mede-oprichter van FlexFront Groep. “De Nederlandse hypotheekmarkt is één van de grootste markten van Europa. Het is opmerkelijk dat de administratieve kant van deze markt gedomineerd wordt door slechts twee spelers. Met deze overname wordt dit patroon doorbroken en ontstaat concurrentie. Dit is uiteindelijk altijd goed voor de consument.”

Robbie Hughes, CEO van Link’s credit management division: “Nederland is één van de meest aantrekkelijke hypotheekmarkten van Europa, door zijn lage default ratio’s en levendige concurrentie van geldverstrekkerlabels. Zowel FlexFront als NHL zijn perfect gepositioneerd om onze groeiambities te versnellen. We delen een sterke focus op klantbelang en klanttevredenheid en gezamenlijk bieden we een overtuigende propositie, waarbij we een compleet spectrum aan oplossingen kunnen bieden op het gebied van hypotheekacceptatie en beheer.”

Dylan Dresens

FlexFront overgenomen door buitenlandse partijNaast de overname maakt FlexFront Groep vandaag bekend dat de dagelijkse leiding vanaf januari 2019 in handen zal zijn van Dylan Dresens. Dresens is een bekende naam in de Nederlandse hypotheekwereld. De afgelopen jaren werkte hij als directeur strategie bij de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en was hij actief als columnist voor onder andere InFinance.

“Met Dresens trekken we een ervaren bestuurder aan die de markt door en door kent. Met de overname en de aanstelling van Dresens gaat FlexFront een nieuwe fase in”, aldus Antoinette Kalkman.

Kalkman zelf blijft als consultant betrokken bij de organisatie en zal zich als commercieel strateeg richten op de positionering van het servicing platform van Link alsmede focussen op de uitbouw van de klantgroep aan de kant van de geldverstrekkers en intermediairs.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.