Opnieuw prijsstijging koopwoningen in Q4 2019

0

In het vierde kwartaal van 2019 werd voor Nederlandse koopwoningen 6,4% meer betaald dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dat is ruim boven het Europese gemiddelde, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het Kadaster.

De prijs van een nieuwbouwkoopwoning was in het vierde kwartaal van 2019 7,4% hoger ten opzichte van een jaar eerder. Dat is hoger dan in het derde kwartaal (6,3%). De prijsstijging van bestaande koopwoningen ten opzichte van een jaar eerder was voor de vijfde keer op rij lager dan in het voorgaande kwartaal, namelijk 6,2%. De prijzen van alle koopwoningen stegen al sinds begin 2014.

In de cijfers over het vierde kwartaal van 2019 zijn de gebeurtenissen rondom het coronavirus uiteraard nog niet zichtbaar.

Hoger dan Europa

Gemiddeld waren huizenprijzen binnen de Europese Unie in het vierde kwartaal 4,2% hoger dan een jaar eerder. Met een prijsstijging van 6,4% zat Nederland dus ruim boven het Europees gemiddelde.

In vrijwel alle landen binnen de Europese Unie waren de huizenprijzen in het vierde kwartaal van 2019 gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De enige uitzondering hierop was Cyprus, waar de huizenprijzen met 4,8% daalden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.