NHG wil verduurzaming stimuleren

0

NHG wil een deel van haar reservepot inzetten om woningverduurzaming te stimuleren. Ook kan de garantieregeling goedkoper worden. Daarvoor is wel toestemming nodig van het kabinet. Dat schrijft het FD.

De eenmalige vergoeding die huizenkopers aan NHG betalen voor de garantie wordt opgeslagen in een reservepot, die wordt ingezet zodra er restschuld ontstaat na verkoop van de woning. Dankzij de gestegen huizenprijzen wordt er echter steeds minder vaak een beroep gedaan op het garantievermogen. Met als gevolg dat NHG inmiddels bijna 1,7 miljard euro heeft opgepot.

NHG-bestuurder Carla Muters wil dit geld ten goede laten komen van huizenbezitters, vertelt ze in het FD. Zo wil ze een NHG-garantie kunnen bieden op een extra lening van 25.000 euro voor woningverduurzaming. Kosten voor een notaris of taxatie zouden dan achterwege kunnen blijven. Ook zou de garantieregeling goedkoper kunnen worden door de borgtochtprovisie te beperken.

Of er iets met de plannen wordt gedaan is afhankelijk van het kabinet, stelt Muters. NHG heeft in ieder geval om toestemming gevraagd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.