Munt ondersteunt bij verduurzamen woning

0

Munt Hypotheken faciliteert vanaf nu energiebesparende maatregelen voor nieuwe, maar ook bestaande klanten.

“Uit onderzoek onder onze klanten blijkt dat consumenten hun woning graag willen verduurzamen, maar dat ze niet weten waar ze moeten beginnen”, aldus Menno Luiten, commercieel directeur bij Munt. “Daarom rollen we de komende maanden ons nieuwe beleid voor energiebesparende maatregelen uit. Vandaag beginnen wij met het aanbod voor nieuwe klanten en binnen enkele maanden stellen we dit ook beschikbaar voor onze bestaande klanten. Zo hopen we een steentje bij te dragen aan de verduurzaming van Nederlandse koopwoningen.”

Luiten stelt dat woningeigenaren dikwijls pas wat later nadenken over het verduurzamen van hun woning. “Bij het regelen van de hypotheek of tijdens de verhuizing hebben consumenten immers vaak al genoeg aan hun hoofd. Na gemiddeld anderhalf jaar is er wel ruimte om eens goed na te denken over manieren waarop de woning energiebesparender kan worden.”

Stappenplan

Vanaf 16 mei 2018 kunnen klanten van Munt voor de verduurzaming van hun nieuwe woning niet alleen tot 106% van de koopwaarde van hun huis lenen. Ook krijgen zowel klant als adviseur een overzichtelijk stappenplan, zodat ze gestructureerd aan de slag kunnen met energiebesparende maatregelen. “Belangrijk is dat de klant weet dat hij niet direct hoeft te beslissen over hoe hij wil verduurzamen: die beslissing kan ook over bijvoorbeeld 18 maanden genomen worden.”

Ook voor consumenten die al een hypotheek bij Munt hebben afgesloten, stelt Luiten een oplossing te hebben. “Leent de klant al maximaal bij Munt? Dan wordt er, net als bij nieuwe klanten, tot 9.000 euro buiten de inkomenstoets gehouden. Dit bedrag kunnen onze klanten in elk geval ‘extra’ lenen, zolang het maar besteed wordt aan energiebesparende maatregelen in en rondom de koopwoning.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.