Munt energiebespaarbudget voor bestaande klanten

0

Bij Munt Hypotheken is het voor bestaande klanten sinds kort mogelijk om via een vereenvoudigd acceptatieproces een energiebespaarbudget van minimaal 5.000 en maximaal 9.000 euro op te nemen via MijnHypotheekOnline. Ook de nieuwbouwpropositie is op een aantal punten aangepast.

Dat en meer kwam aan bod tijdens een Munt-webinar voor adviseurs. Daarin gaf een deel van de kijkende adviseurs aan dat ze graag zouden zien dat Munt bestaande klanten die het momenteel financieel lastig hebben helpt, door hen een energiebespaarbudget aan te bieden. Die wens ging met de aankondiging van het energiebespaarbudget voor bestaande klanten direct in vervulling. Het verruimen van de hypotheek in geval van lagere energielasten, stond overigens nog hoger op de wensenlijst van de adviseur.

De verhoging voor energiebesparende voorzieningen wordt annuïtair of lineair afgelost. Om in aanmerking te komen moet er sprake zijn van een klantinkomen van minimaal 33.000 euro. Dit inkomen mag niet meer dan 30% naar beneden afwijken van het laatst bekende toetsinkomen. Ook moet de verhoging passen binnen de bestaande hypothecaire inschrijving. Alle voorwaarden staan beschreven in de Munt Hypotheekgids 2023. De klant die aan alle voorwaarden voldoet kan zelf via MijnHypotheekOnline een energiebespaarbudget aanvragen. Afhankelijk van de klantsituatie worden daarna door Munt een of meerdere documenten opgevraagd, die de klant eveneens via MijnHypotheekOnline kan uploaden.

Relatiebeheer

Munt Hypotheken vroeg adviseurs tijdens het webinar ook hoeveel tijd zij steken in het actief beheren van de bestaande klantenportefeuille. 35% van de deelnemende adviseurs besteedt naar eigen zeggen iedere week tijd en aandacht aan beheerszaken. Uit de flitsenquête blijkt echter ook dat 8% van de deelnemende adviseurs helemaal nooit tijd besteden aan bestaande relaties. 19% van de kijkers geeft aan maandelijks met bestaande relaties in contact te staan.

Munt-directeur Ellen Hensbergen: “Het is voor ons mooi om de bevestiging te krijgen dat adviseurs zo betrokken zijn bij bestaande klanten. Het feit dat adviseurs ‘beheer’ allesbehalve links laat liggen, juichen we natuurlijk zeer toe.”

Aanpassingen nieuwbouwpropositie

Naast de flitsenquête presenteerde Munt tijdens het webinar ook de verbeterde versie van de nieuwbouwpropositie. Het product heeft onder andere een langere offertegeldigheid gekregen en de afslag van 1% op het bouwdepot is geschrapt. Hierdoor betaalt de klant de eerste 2 jaar geen vergoeding over het bouwdepot. De offertegeldigheid voor nieuwbouwaanvragen was 4 maanden met een verlengoptie van 2 maanden. Nu is die verlengoptie 8 maanden geworden, waarmee de offertegeldigheid op 12 maanden uitkomt en op basis van dagrente is.

Daarnaast heeft Munt de maximale rentevergoeding opgeschroefd naar 24 maanden en kan de Desktop Taxatie ook gebruikt worden voor een overbruggingshypotheek.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.