Mijlpaal Conneqt: 5 miljard gepasseerde hypotheken

0

Conneqt Mortgage Distribution passeerde deze week de grens van vijf miljard aan hypotheekproductie.

Conneqt, distributiemanager van de hypotheekmerken Hypotrust, Iqwoon, Robuust, HollandWoont en het recent geïntroduceerde Clarian Wonen, ontving afgelopen jaar ruim 26.000 hypotheekaanvragen (aankopen, oversluiten en verhogingen). De labels onder Conneqt hebben vooral in het NHG-segment veel aanvragen van adviseurs ontvangen en realiseerden daarmee een marktaandeel van 13% (volume HDN).

Gesegmenteerd naar rentevastperioden was twintig jaar vast met NHG bij Conneqt het meest favoriet. 15% van al het in HDN geregistreerde volume stroomde hierop binnen bij een van de labels van Conneqt. Van alle dertig jaar vaste rentes die afgelopen jaar aangevraagd werden (NHG en niet NHG) kwam liefst 6% op het conto van een van deze labels.

Sanne Veldhoven, directeur van Conneqt: “Naast het feit dat we een persoonlijk record hebben neergezet vinden we het fijn dat we meer dan 24.000 nieuwe en bestaande klanten hebben kunnen helpen met een goede woningfinanciering (feitelijk gepasseerd aantal in 2021). En ook het feit dat ons nieuwe merk Clarian Wonen al in korte tijd meer dan 3.000 aanvragen ontving geeft aan dat we in deze competitieve markt nog iets hebben kunnen toevoegen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.