Michel van den Akker aan de slag bij Munt Hypotheken

0

Michel van den Akker wordt de nieuwe Chief Commercial Officer (CCO) bij DMFCO. Hij zal zich daarbij voornamelijk richten op de verdere ontwikkeling van Munt Hypotheken.

Van den Akker is geen onbekende in de hypotheekwereld. Hij was onder meer actief als CEO bij De Hypotheker, Conneqt en Hypotrust. Zijn vertrek bij De Hypotheker werd in maart aangekondigd.

In zijn nieuwe functie vormt Van den Akker samen met Rogier van der Hijden (CEO) de dagelijkse directie van DMFCO en Munt Hypotheken. “Na het vertrek van Jeroen Looman uit de directie begin dit jaar is met Van den Akker weer een bestuurder met ruime ervaring binnen de hypotheeksector toegetreden”, aldus DMFCO.

Munt is niet weg te denken

Binnen de directie concentreert Van den Akker zich voornamelijk op de verdere ontwikkeling van Munt Hypotheken. Zijn komst volgt na de aankondiging van het vertrek van Munt-directeur Ellen Hensbergen.

Van den Akker: “Munt Hypotheken is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse hypotheeklandschap. Het is voor mij de partij die met een ander financieringsmodel en vernieuwende productvoorwaarden de sector heeft geïnnoveerd. Ik kijk er enorm naar uit om dit succes met mijn ervaring en kennis verder uit te bouwen.”

Ook Van der Hijden is blij met de komst van Van den Akker: “Zijn ruime bestuurlijke ervaring bij zowel advies, distributie als hypotheekverstrekkende-organisaties maken hem de ideale persoon voor deze positie.”

Van der Hijden is ervan overtuigd dat Munt als niet-bancaire verstrekker de toekomst heeft door lang beschikbaar geld te verbinden aan langlopende uitzettingen zoals Nederlandse hypotheken. De recente problemen bij de banken toont dit maar weer eens aan.

De benoeming van Van den Akker is nog onder voorbehoud van toetsing door de AFM.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.