Jan Veldsink stopt na 40 jaar ondernemerschap

0

Jan Veldsink kondigde vanmiddag zelf zijn vertrek aan als algemeen directeur van de Veldsink Groep tijdens de VCN Onderneemt Show in Eindhoven. Ook werd bekend dat per 1 maart het label VCN Hypotheek Service van start gaat.

Precies veertig jaar nadat hij het bedrijf oprichtte, draagt Veldsink zijn functie als algemeen directeur van Veldsink Groep over aan de volgende generatie: aan zoon Henri om precies te zijn. Na de bekendmaking ontving Veldsink een staande ovatie in Eindhoven. Veldsink blijft nog betrokken als commissaris bij de Veldsink Groep.

Verzekerings Combinatie Nederland

In 1979 startte Jan Veldsink samen met zijn vrouw Elly een financieel adviesbureau. De zaken gaan goed en Veldsink Adviesgroep wordt opgericht. Om minder afhankelijk te zijn van verzekeraars en banken start Veldsink in 1993 het volmachtbedrijf Verzekerings Combinatie Nederland.

Veldsink Groep neemt een meerderheidsbelang in United Capital en de combinatie gaat verder onder de naam VCN United Capital. De meest recente overname is die van De Financiële Makelaar (900 aangesloten intermediairs). De serviceprovider (VCN, VCN United Capital en De Financiële Makelaar) staat inmiddels in de top 3 qua aantal aangesloten kantoren.

Dat VCN is opgericht voor en door het onafhankelijke intermediair, onderstreept volgens Veldsink het onderscheidende karakter van het bedrijf ten opzichte van andere serviceproviders. “Ik voel mij zelf ook nog steeds de adviseur van toen, ik denk ook vanuit die rol als adviseur, de local hero”, zo stelde hij in een interview met InFinance een aantal jaar geleden.

Bedrijfsoverdracht geregeld

Jan Veldsink had al langer de bedrijfsoverdracht geregeld en vastgelegd. Hij draagt zijn verantwoordelijkheden als algemeen directeur over aan zijn zoon Henri. Dat was overigens geen vanzelfsprekendheid. “Het is mijn overtuiging dat er maar één iemand de leiding kan hebben over het hele bedrijf, dat geeft duidelijkheid. De meest geschikte kandidaat om een centrale organisatie als de onze aan te sturen is Henri.”

Jan Veldsink sprak in het interview met InFinance over zijn aankomende vertrek: “Als ik op een goede dag stop, dan ben ik ook echt weg en ga ik niet vanaf de zijlijn commentaar geven. Ik vertrek als ik zelf denk dat het niet meer gaat of als mijn kinderen aangeven dat het beter is dat ik minder vaak naar kantoor kom. Dat durven ze tegen mij te zeggen, die afspraak hebben we met elkaar gemaakt.”

VCN Hypotheek Service

Tijdens de VCN Onderneemt Show werd ook bekend gemaakt dat United Capital, De Financiële Makelaar, en Financieel Support Nederland per 1 maart gaan samenwerken in het label VCN Hypotheek Service; een binnendienst op afstand voor het intermediair. Dit label biedt het intermediair drie keuzes: inkoop (United Capital), ondersteuning (De Financiële Makelaar) en volledige ontzorging (Financieel Support Nederland).

De hypotheekadviseur kan hypotheken van elke gewenste aanbieder door VCN Hypotheek Service administratief laten verwerken. Het nieuwe label zal geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij Veldsink Groep.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.