Hypotheker biedt ook crowdfunding-hypotheek Jungo

0

Met het aanbieden van de crowdfunding-hypotheek van Jungo wil De Hypotheker haar klanten een alternatief bieden om hun hypotheek op een betaalbare manier te kunnen financieren.

Middels de hypotheek kan een huizenkoper met behulp van crowdfunding zijn droomhuis kopen. De hypotheekvorm biedt een mogelijkheid om tot 20% van de hypotheek door particulieren te laten financieren. Met deze hypotheek kunnen kopers profiteren van een aantrekkelijk rentevoordeel en de hypotheek sneller aflossen. De hypotheek van Jungo is interessant voor huizenkopers die een woning willen kopen boven de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG, 290.000 euro in 2019) en deze (bijna) volledig willen financieren.

Om in aanmerking te komen voor deze hypotheekvorm vraagt de huizenkoper eerst een offerte aan bij De Hypotheker, die de aanvraag toetst op basis van reguliere criteria. Voldoet de huizenkoper, dan is de hypotheek gegarandeerd. Vervolgens knipt Jungo de hypotheek als het ware in tweeën: de eerste 80% van de marktwaarde van de woning wordt gefinancierd door een geldverstrekker en maximaal 20% door ‘de crowd’. Dat zijn particulieren die hun spaargeld willen inzetten om hieruit een hoger rendement te halen.

Jungo voert een campagne zodat de crowd kan meedoen. Huizenkopers mogen hierbij helpen en hebben de mogelijkheid om hun eigen netwerk aan te boren om zoveel mogelijk crowdfunders te bereiken.

Deeleconomie

De Hypotheker wil hiermee starters en doorstromers op de woningmarkt een serieus alternatief bieden voor het financieren van hun eerste of volgende woning. “Het is een mooi product dat goed aansluit bij de deeleconomie”, zegt Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker, over de crowdfunding-hypotheek. “Samen creëren we een hypotheek die zowel voor de huizenkoper als de investeerder voordelen biedt. Kopers komen met deze hypotheekvorm in aanmerking voor een lagere hypotheekrente. Zo kunnen zij in de eerste jaren al snel een paar duizend euro besparen. “

Bovendien kunnen ook familie en vrienden zich aansluiten bij de crowd en zodoende de hypotheek meefinancieren. Cats: “Zij ontvangen maandelijks rente en aflossing op hun investering tot dit deel van de lening na maximaal acht jaar is afgelost.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.