Hypotheekadvies en huwelijksvermogensrecht

0

Morgen, dinsdag 13 juni, organiseert de Hypotheek Business Club een webinar met als spreker fiscalist Ruben Stam. Hij behandelt tijdens het webinar de wijzigingen in het huwelijksgoederenrecht. Deze kunnen ook gevolgen hebben voor het hypotheekadvies.

De belangrijkste wijziging is dat de bezittingen en schulden die de echtgenoten vóór het huwelijk hadden, privé blijven. Wat echtgenoten tijdens het huwelijk verwerven of voor het huwelijk gezamenlijk al hadden, wordt wel gemeenschappelijk en moet bij het einde van het huwelijk worden gedeeld. Mensen die na 2017 huwen zónder huwelijkse voorwaarden zijn dan niet getrouwd in een algehele gemeenschap van goederen maar in een beperkte gemeenschap van goederen.

Gevolgen voor het hypotheekadvies

Deze wijziging van het huwelijksgoederenrecht heeft tal van implicaties. Niet onbelangrijk: de wijzigingen kunnen ook gevolgen hebben voor het hypotheekadvies. Dat is met name het geval waar fiscaliteit en huwelijksvermogensrecht samenkomen. In dit webinar wordt deze materie aan de hand van voorbeelden uitgelegd. Hier kunt u zich gratis inschrijven voor het webinar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.