Hausse aan hypotheekrenteverhogingen

0

Van Bruggen Adviesgroep signaleert deze week een hausse aan verhogingen van de hypotheekrente. Bovendien verwacht de adviesketen dat dit ook nog niet het einde is van de renteverhogingen.

Onder andere de grootbanken Rabobank, ABN Amro bank en ING Bank verhoogden deze week de hypotheekrente. Bovendien gaat het om grotere verhogingen dan in de afgelopen weken. Voor 5 en 10 jaar vast bedraagt de gemiddelde verhoging 17 basispunten, ofwel 0,17%. Bij 20 en 30 jaar vast is de verhoging gemiddeld 13 respectievelijk 12 basispunten.

“Er is een heel grote kans dat we de komende weken nog meer hypotheekrentestijgingen gaan zien”, aldus Van Bruggen. “Want hoewel de gemiddelde hypotheekrentes nu fors stijgen, stijgt de marktrente minstens net zo hard. Dat betekent dat de marges van geldverstrekkers nog steeds enorm onder druk staan.”

De rente stijgt momenteel omdat beleggers zich zorgen maken over de hoge inflatiepercentages. De ECB heeft die zorgen niet kunnen wegnemen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.