Geld besparen? Zorg voor een energiezuinige woning!

0

Het kopen van een woning is een aardige investering. Wanneer je de woning hebt gekocht ben je er nog niet, want daarnaast komen er nog de nodige kosten bij kijken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de hypotheek of huur. Daarnaast wil je natuurlijk dat je onnodig veel geld kwijt bent aan de woning. Maar wat zorgt ervoor dat je nog wat kunt besparen op het wonen? Om meer te weten te komen over een energiezuinige woning, kun je hieronder wat tips lezen!

Tip 1: Goede verlichting

Verlichting in een woning is niet overbodig. Je moet natuurlijk op de donkere tijden ook nog wat kunnen zien in de woning. Daarnaast maakt het een woning ook een stuk gezelliger. Hoewel dit erg handig is, wil je niet al te veel kosten eraan kwijt zijn. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om de lampen uit te schakelen wanneer deze niet perse nodig zijn. Hierdoor bespaar je al de nodige kosten.

Toch kan het installeren van LED verlichting nog een betere oplossing zijn. Wanneer je gebruik maakt van LED verlichting heb je namelijk ongeveer 90% minder energieverbruik. Dat is een behoorlijk aantal minder dan andere verlichting dus. Daarnaast kun je de LED verlichting in verschillende soorten en maten verkrijgen. Hierbij kun je bijvoorbeeld bij Ledwereld kijken, waarbij je veel mogelijkheden hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spotjes, maar ook andere soorten lampen.

Tip 2: Kies het juiste interieur

Wanneer je net in een woning gaat wonen wil je natuurlijk een leuk nieuw interieur aanschaffen. Ook kan het voorkomen dat je je huidige interieur een beetje zat bent. Je kunt er dan voor kiezen om echt nieuw interieur aan te schaffen. Dit is alleen een stuk minder duurzaam en daarnaast ook minder leuk. Een goede oplossing hiervoor is om naar een vintage winkel te gaan. Daar heb je erg veel goede en daarnaast unieke materialen. Door middel van het vintage interieur creëer je een unieke en daarnaast duurzame woning. Ook scheelt het vintage shoppen voor de portemonnee, want deze artikelen zijn in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan wanneer je ze nieuw koopt. Je brengt ook nog eens een nieuw leven in het vintage interieur.

Tip 3: Isoleer de woning

Vroeger werden woningen zomaar gebouwd. Daarbij werd niet nagedacht over de duurzaamheid. Zo had je bijvoorbeeld ramen die van enkelglas waren. Tegenwoordig zie je steeds meer ramen met dubbel glas. Dit is veel voordelen. Door het dubbelglas zal de warmte beter in de woning blijven en komt de kou van buiten ook minder snel naar binnen. Daarnaast zijn er meerdere opties om ervoor te zorgen dat je je woning kunt isoleren. Je kunt bijvoorbeeld ook isolatie onder de vloer leggen, maar daarnaast heb je ook dak-, muur- en gevelisolatie.

Tip 4: Zorg voor een slimme thermostaat

Natuurlijk wil je een aangename warmte in je woning. Vooral in de wintermaanden kan het koud zijn, waardoor een thermostaat goed van pas komt. Hoewel de warmte erg fijn kan zijn, is het in de nacht niet nodig om je woning te verwarmen. Hiervoor kun je een slimme thermostaat gebruiken. Je kunt dan de tijden instellen, waarbij de thermostaat niet aan hoeft. Hierdoor voorkom je onnodige kosten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Avatar