Finzie promoot oversluiten hypotheek

0

Finzie heeft een campagne opgezet die consumenten en bestaande klanten wijst op de voordelen van het oversluiten van hun hypotheek. Net als andere marktpartijen bemerkt de franchiseketen een toename van het aantal oversluiters.

Ondanks dat de hypotheekrentes de afgelopen periode zijn gestegen, kunnen veel woningeigenaren volgens Finzie nog steeds profiteren door de huidige hypotheek over te sluiten tegen een lagere rente.

Daniël Nieuwenhuizen, directeur bij Finzie: “Ook de rentes voor langere rentevaste periodes zijn op dit moment extreem laag. Oversluiten kan dus niet alleen nu, maar ook op de langere termijn flink financieel voordeel opleveren.” De adviesketen ziet zelf een sterke verschuiving in het aantal aanvragen voor een omzetting of aanpassing van de huidige hypotheek vergeleken met het aantal aanvragen voor een nieuwe hypotheek.

De voordelen en mogelijkheden rondom het oversluiten van de hypotheek zijn volgens Finzie echter nog lang niet bij iedereen bekend. “Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gedacht dat oversluiten veel tijd en geld kost.”

“Mede daarom hebben we nu een campagne opgezet die de nadruk legt op de voordelen en mogelijkheden van oversluiten, zoals de kans om extra geld te lenen voor het verduurzamen van een bestaande woning”, aldus Nieuwenhuizen.

De boodschap van de campagne luidt ‘Te veel betalen? Waarom zou je dat doen?’ en wordt uitgedragen via verschillende kanalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.