De Volksbank neemt taxatieplatform over

1

De Volksbank neemt taxatieplatform Fitrex over. Voorheen moest een klant de woningtaxatie als onderdeel van de hypotheekaanvraag vaak zelf organiseren. Fitrex neemt dit proces volledig uit handen.

De adviseurs van de Volksbank geven aan dat klanten een sterke voorkeur hebben om het volledige proces van een hypotheekaanvraag zoveel mogelijk te kunnen afhandelen bij dezelfde adviseur (one-stop shopping). De overname maakt het onder andere voor SNS mogelijk om bij het hypotheekproces nog meer de regierol te vervullen.

Om de onafhankelijkheid te waarborgen blijft er duidelijk onderscheid bestaan tussen de rol als hypotheekverstrekker en de rol als regisseur voor de klant. Fitrex neemt het taxatieproces volledig uit handen: van de aanvraag van de taxatie tot het aanleveren van het taxatierapport aan de adviseur. “Dit maakt het hypotheekproces voor de klant eenvoudiger en sneller waarbij de taxatie tevens beschikbaar is voor een vast en scherp tarief”, aldus de Voksbank.

“De overname biedt voordelen voor onze klanten en onze adviseurs doordat de dienstverlening van Fitrex goed aansluit op het advies- en bemiddelingsproces. Tevens zijn er mogelijkheden voor nieuwe aanvullende diensten, zoals ‘desktoptaxaties’ (een online inschatting van de woningwaarde), die voldoen aan de voorwaarden van de toepasselijke regelgeving (EBA-richtlijnen). Ook uitbreiding naar taxaties voor bedrijfshypotheken behoort tot de mogelijkheden.”

De overname van Fitrex heeft geen materiële invloed op de financiële positie en het resultaat van de Volksbank. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.