Advies is over tien jaar hét product

0

Het aantal gespecialiseerde adviseurs neemt tot 2027 forst toe. Deze onafhankelijke specialisten zijn volledig gefocust op het totaal-advies en het ontzorgen van klanten. Advies is dan hét product en de feitelijke financiële producten slechts een commodity.

Die voorspelling doet Robert van den Broek, directeur Qualiora Groep. Zijn 10-jaars visie komt niet zomaar uit de lucht vallen, de serviceprovider viert dit voorjaar zijn tienjarig bestaan en blikt alvast vooruit naar het volgende jubileum.

De allround specialist

Hoe ga je als zelfstandige adviseur een totaal-advies geven? Van den Broek: “Als adviseur kun je niet de allround specialist zijn die álles van alles weet. Maar je kunt je klant wel een totaaloplossing bieden door als intermediair je te laten faciliteren. Zoals op het vlak van flexibel uitbesteden van bepaalde werkzaamheden, automatisering, opleiding, compliance, marketing en innovatie.”

Meerdere labels

Qualiora Groep omvat de franchiseformule voor zelfstandige intermediairs en advieskantoren Financieel Zeker, inkooporganisatie De Hypothekelaar, retailformule Zorgeloos Wonen en de modulaire dienstenformule SlimM.

In de tien jaar na de oprichting heeft Qualiora Groep continu gewerkt aan het verbeteren van zijn totaalconcept van diensten en services, die zijn afgestemd op de individuele behoeften van het intermediair en de distributieketen – waaronder ook de aanbieders. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een serviceprovider met 22 medewerkers en meer dan 300 aangesloten kantoren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.