Wiebes pakt meewerkende adviseurs aan

0

Staatssecretaris Wiebes van Financiën zet een streep door alle vormen van korting op boetes voor zwartspaarders die vrijwillig inkeren. Ook kunnen onherroepelijke vergrijpboetes die zijn opgelegd aan adviseurs die hebben meegewerkt aan belastingontduiking, openbaar gemaakt worden.

De staatssecretaris schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. Onder de reeks aanvullende maatregelen tegen belastingontduiking valt ook een voorstel om het verschoningsrecht voor advocaten en notarissen in de fiscaliteit in te perken. Wiebes zal dit jaar wetsvoorstellen in consultatie brengen waarin de verschillende maatregelen zijn uitgewerkt.

Boetemaximum 120%

Wiebes vindt het is belangrijk dat iedereen de belasting betaalt die hij moet betalen. Door het afschaffen van de inkeerregeling kan de Belastingdienst straks boetes opleggen aan belastingplichtigen die inkeren binnen twee jaar nadat zij opzettelijk een onjuiste of onvolledige aangifte hebben gedaan. Nu maakt de wet nog een onderscheid tussen belastingplichtigen die inkeren vóór en na de termijn van twee jaar. In beide gevallen geldt straks een boetemaximum van 120%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.