NN gaat ook betaalrekeningen aanbieden

0

Nationale-Nederlanden gaat zich in 2025 als volledig digitale bank ook begeven op de Nederlandse betaalmarkt. Via NN Bank komen onder meer betaalrekeningen en kasboekachtige functies beschikbaar voor klanten.

Dat schrijft het FD vandaag, die ook een bevestiging van de plannen heeft gekregen van de CEO van NN Bank, Marcel Zuidam. De bedoeling is om een ‘serieus marktaandeel’ in de betaalmarkt te verkrijgen als alternatief voor de grootbanken.

De dienstverlening zal volledig digitaal verlopen; er komen dus geen fysieke bankkantoren. Door het aanbieden van ‘financieel inzicht biedende tools’ die zijn geïntegreerd in een nieuwe app hoopt NN zich te onderscheiden in de markt. Via de bank gaan ook verzekerings- en pensioenproducten van NN gepromoot en verkocht worden.

In het FD laat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) weten de plannen van NN positief te beoordelen, aangezien een nieuwe aanbieder leidt tot meer concurrentie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.