LeasePlan Bank wint de ‘Gouden Spaarrente’

0

LeasePlan Bank is dit jaar de winnaar van de Gouden Spaarrente, een prijs voor de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid. De bank bood over heel 2018 gemiddeld 0,37% rente.

Vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt de Gouden Spaarrente voor het zevende jaar op rij uit. Vorig jaar was de prijs nog voor Knab, dit jaar krijgt LeasePlan Bank de eer toebedeeld. “Wie het hele jaar een spaarrekening had bij LeasePlan Bank kreeg gemiddeld 0,37% rente over 2018”, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe. Dit terwijl de gemiddelde rente in 2018 voor de hele spaarmarkt 0,2% was.

LeasePlan Bank startte het jaar niet met de hoogste spaarrente. Die eer ging naar Anadolubank met 0,5% rente op de Alfa Slimmer Sparen Rekening. LeasePlan Bank stond die maand op nummer 2 met 0,45%. Ook in februari stond de bank op nummer 2. Dit veranderde in maart na enkele renteverlagingen van Anadolubank. LeasePlan Bank kwam op een gedeelde eerste plaats en stond die positie de rest van het jaar niet af.

Waar veel banken zich gedwongen zagen om ook in 2018 de spaarrentes verder te verlagen, kon LeasePlan Bank een heel stabiel rentebeleid voeren. Al sinds mei staat de rente onveranderd op 0,35%.

Spaarrentes in 2018

Het spaarjaar 2018 kenmerkt zich vooral door voorzichtigheid in de renteverlagingen op spaarrekeningen. De grootbanken probeerden allemaal zolang mogelijk verdere verlagingen uit te stellen en niemand durfde echt richting de nul te gaan.

Pas in augustus gingen ABN Amro en ING met hun rentes naar 0,03%. Rabobank volgde in september. Triodos Bank, die al sinds april 2017 geen rente meer biedt, durfde niet naar negatieve rentes te gaan. Ook bij de kleinere banken met de hogere spaarrentes zag Spaarrente.nl door het jaar heen wel wat meer, maar daar verliep het in stapjes en volgden de banken elkaar vaak snel op na een verlaging.

Verwachting voor 2019

Spaarrente.nl verwacht dat ook in 2019 de rentes op spaarrekeningen laag blijven. De kans dat meer banken naar de nul gaan of zelfs negatieve rentes, is volgens Bulthuis echter klein. “De Europese Centrale Bank zal naar verwachting eind 2019 / begin 2020 de eerste renteverhogingen aankondigden. Met dat voorruitzicht zullen de banken proberen om het, met eventueel nog enkele kleine verlagingen, tot die tijd uit te zingen met de lage spaarrentes en misschien kleine verlaging.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.