Univé ondersteunt lenende student

0

Univé gaat studenten met een lening helpen bij het beheersbaar houden en aflossen van hun studieschuld.

Met Toekomstgericht Studeren kunnen studenten vanaf 7 februari hun leengedrag op de website van de coöperatie in kaart brengen. Om vervolgens vast te stellen welke mogelijkheden en beperkingen hun schuldprognose in de toekomst met zich meebrengt. Volgens Ron Bavelaar, voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie Univé, is bewustwording het begin: “Uiteindelijk willen we studenten helpen om hun schuld zo laag mogelijk te houden en na hun studietijd zo snel mogelijk weer schuldenvrij te zijn.”

Leenbehoefte verkleinen

Het initiatief van Univé start in de vorm van een pilot met een duur van acht maanden. Daarna wil de coöperatie studenten met een lening stelselmatig ondersteunen bij het minimaliseren van hun schuld en beperken van hun financiële risico’s later.

“Op onze website willen we met een online inzichttool studenten helpen kansen te ontdekken om hun bestedingen omlaag te brengen en hun leenbehoefte te verkleinen. Daarnaast denken we na hoe we, in de toekomst, eventueel met apps of andere tools studenten kunnen faciliteren om dagelijks op uitgaven te besparen”, aldus Bavelaar. “En wanneer hun studietijd erop zit helpen we met online trainingen en onze financieel adviseurs in het opstellen en volgen van een aflosplan dat studenten sneller en efficiënt van hun studieschuld afhelpt.”

Volgens de laatste cijfers van het CBS hadden 1,6 miljoen mensen in 2021 een studieschuld in Nederland, die gemiddeld 15.200 euro per persoon bedraagt. De totale studieschuld loopt jaarlijks op en is sinds 2015, het jaar waarin het leenstelsel werd ingevoerd, bijna verdubbeld.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.