Qredits verstrekt meer kredieten

0

Qredits heeft in het eerste halfjaar van 2016 voor ruim 20 miljoen euro krediet verstrekt aan startende en bestaande ondernemers. Dat is een groei van 8% ten opzichte van de eerste helft van 2015.

Het aantal kredietaanvragen steeg met 18% en het aantal verstrekte kredieten met 17%, zo maakte de stichting bekend. Er zijn kredieten verstrekt aan 775 ondernemers. Vooral het aantal MKB-kredietaanvragen zit in de lift: deze stegen met 50%. Het aantal aanvragen voor microkredieten groeide met 9%.

Werkkapitaalkrediet

Daarnaast leende Qredits nog ruim 650.000 euro uit via flexibele kredieten: een zakelijk doorlopend krediet tot 25.000 euro dat de ondernemer flexibel kan opnemen. Dit werkkapitaalkrediet, dat sinds juni beschikbaar is, biedt ruimte om debiteuren te betalen, voorraden aan te schaffen of kortlopende kosten te financieren.

De stichting zonder winstoogmerk is na de commerciële banken de grootste kredietverstrekker voor het MKB in Nederland. De afgelopen jaren financierde Qredits 8.000 ondernemers voor in totaal 167 miljoen euro.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.