October krijgt toegang tot verruimde borgstelling mkb

0

Mkb-financieringsplatform October heeft van de overheid accreditatie verkregen voor de BMKB-C regeling. Hiermee verkrijgt October toegang tot de garantie van de overheid ter financiering van bedrijven die geraakt worden door de coronacrisis.

Met de BMKB-C regeling zegt de overheid toe om voor 67,5% van een lening garant te staan. October heeft die toezegging naar eigen zeggen verworven omdat het financieringsplatform ‘crowdfunding op een verantwoorde manier combineert met institutioneel geld en het management in elk financieringsproject investeert’.

October was al voor de coronacrisis in gesprek met Economische Zaken over toetreding tot de garantieregelingen. De impact van de coronacrisis heeft de toetreding tot de versoepelde BMKB-C regeling versneld.

Belangrijke ontwikkeling

CEO van October Nederland Luuc Mannaerts (foto) is blij met de beslissing en noemt het feit dat de overheid October accrediteert een belangrijke ontwikkeling: “Deze erkenning is een duidelijk signaal naar het mkb, want een completer aanbod van financiering blijft hiermee toegankelijk. Non-bancaire financiers hebben de toegang tot financiering voor het mkb enorm verbeterd. Dat de overheid nu een aantal non-bancaire financiers accrediteert, is een reflectie van de professionalisering van deze geselecteerde partijen en versterkt de relevantie van alternatieve financiering.”

De komende weken wordt de regeling geïmplementeerd en zal meer duidelijk worden hoe de borgstelling precies vorm krijgt. Mannaerts heeft er vertrouwen in dat er snel meer duidelijkheid zal zijn: “De zeer constructieve en slagvaardige houding van het ministerie heeft reeds geleid tot een hogere garantie tegen lagere kosten. Dit geeft ons vertrouwen dat het ministerie er alles aan doet om, gezamenlijk met alle financiers, tot een verantwoorde en optimale regeling te komen waarmee het mkb wordt ondersteund. We gaan op deze voet verder en blijven leren van elkaar.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.