Freo Persoonlijke Lening via Obvion

0

Obvion is met online kredietverstrekker Freo een pilot gestart waarin een aantal geselecteerde adviseurs voor klanten van Obvion een Persoonlijke Lening kunnen aanvragen via Freo.

Een verantwoorde lening met een duidelijk onderliggend motief, dat is de insteek van deze pilot, zegt Cynthia Tulp, marketing en innovatiemanager bij Obvion. De samenwerking met Freo is dan ook ontstaan om nog beter in te kunnen spelen op de behoefte van de klant.

Dubbele toetsing

Tulp: “Als het aanpassen van de hypotheek niet de beste oplossing is of misschien wel niet mogelijk is, zijn wij bereid om verder te kijken. Een Persoonlijke Lening is in sommige gevallen dan een goede oplossing. Het moet dan wel verantwoord zijn. Klanten moeten het financieel kunnen dragen. Daarom toetsen we klanten voor de Persoonlijke Lening ook hypothecair in aanvulling op de consumptieve inkomenstoets. Bovendien vinden wij het belangrijk dat de klant een goed motief heeft. Een helder vertrekpunt waar de onafhankelijk adviseur achter staat.”

Nieuwe intermediaire speler

Freo is een handelsnaam van De Lage Landen Financiering, dat net als Obvion onderdeel uitmaakt van de Rabobank Groep. Tot nu toe was de kredietverstrekker alleen aanwezig in het online kanaal. De samenwerking met Obvion biedt Freo nu de kans kennis te maken met het intermediaire distributiekanaal. Online of via de adviseur, de rentetarieven zijn hetzelfde.

Voor klanten van Obvion betekent de samenwerking met Freo dat zij een persoonlijk en vertrouwd advies krijgen van hun eigen adviseur. “Van hem of haar horen zij of een Persoonlijke Lening een passende én verantwoorde oplossing om hun woonwensen te realiseren, of bijvoorbeeld om een restschuld mee te financieren. De rente voor een persoonlijke lening is weliswaar hoger dan voor een hypothecaire lening, maar biedt voor klanten in sommige situaties voordelen en mogelijkheden ten opzichte van het aanpassen van de bestaande hypotheek. Zowel praktisch als financieel.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.